ESBAB SARI KANTARON YAĞI | Biobellinda
Whatsapp Hattı :  Paylaş +90 850 259 69 59
Kurumsal İletişim :  +90 216 324 99 80       Whatsapp Hattı :  Paylaş +90 850 259 69 59
TR Dil: Türkçe Down
Ürün
Ürün Kodu: BL302

Esbab Sarı Kantaron Yağı

Star Star Star Star Star
151,00 TL 120,80 TL
-20%
Marka: BioBellinda
Kategori: Aktif Yaşam
Birim: 100 ml  
- +
GENEL BAKIŞ

Doğanın sunduğu sayısız faydalı bitkiler arasında yer alan sarı kantaron özlerinden üretilen sarı kantaron yağı, yaygın olarak kullanılır. Sarı kantaron bitkisi ve çiçeklerinin toplanarak çeşitli yöntemlerle özünün alınmasıyla hazırlanan sarı kantaron yağı, Esbab kalitesiyle 100 ml cam şişe ambalajıyla sunuluyor. Esbab Sarı Kantaron Yağı ürününü, avantajlı kargo fırsatıyla hemen şimdi satın alabilirsiniz.

Sarı Kantoran Yağı İle Cildinize Bakım Yapın

Sarı kantaron yağını düzenli bir şekilde kullanarak cildinizi nemlendirebilirsiniz. Esbab Sarı Kantaron Yağı cildinize ihtiyacı olan nemi sağlar ve besleyici etkilerini uyguladığınız bölgede gözlemleyebilirsiniz. Özellikle kuru ve çatlamaya müsait ciltlerde hasar ve sorun oluşmadan önce önlem amaçlı olarak da kullanılabilir.


ÖZELLİK

İçindekiler: Maserasyon yöntemi ile elde edilmiş Sarı Kantaron Yağı.

Net Ağırlık: 91 gr, 100 ml

İşletmenin Ticari Ünvanı ve Adresi: BioBellinda Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Pazarlama A.S. Örnek Mah. Semerkant Cad. No: 29 Ataşehir / İstanbul

Menşei Ülke: TÜRKİYE

KULLANIM

Sarı Kantaron Yağını Günde İki Kez Uygulayabilirsiniz

Özel yöntemlerle hazırlanan yağı camın doğallıyla buluşturan Esbab Sarı Kantaron Yağı, 100 ml'lik cam şişelerde sizlere sunulur. Sarı kantaron yağını güneşten uzak ortamlarda muhafaza ederek kullanım süresini uzatabilirsiniz. İhtiyaç duyduğunuz bölgelere belirli aralıklarla günde 2 kez uygulanması önerilir. Sarı kantaron yağının etkisini tam olarak gösterebilmesi için, cilde uygulandıktan sonra güneşe çıkılmaması tavsiye edilir.

 

.
TÜMÜNÜ GÖR
Size Özel Ürünlerimiz
Senin için seçtiğimiz ürünlerimizi incelemek ister misin?
Ürün
BioBellinda
Bulaşık Sıvısı
47,00 TL
Ürün
BioBellinda
Mineralli Krem Temizleyici
48,00 TL
Ürün
BioBellinda
Genel Temizlik
48,00 TL
Ürün
BioBellinda
Kalıcı Krem Saç Boyası 1.8 Gece Siyahı
62,00 TL
Ürün
BioBellinda
Şir Eau De Parfume For Men
79,00 TL
Ürün
BioBellinda
Çocuk Diş Macunu - Florürsüz
42,00 TL
Ürün
BioBellinda
Kalıcı Krem Saç Boyası 7.0 Zeytuni Kumral
62,00 TL

Sarı Kantaron Nedir ?

Tarihsel kökeni eski çağlara kadar dayanmakta olan sarı kantaron ilk olarak Yunanlılar ile anılmaktadır. Eski çağlarda savaş ve yaralanma durumlarında yaraların tedavisinde etkin bir biçimde kullanılmıştır. 

Sarı kantaron( Hypercium Perforatum) kantarongiller ailesinde yer almaktadır. Dünyanın birçok bölgesinde yetişmekte ve tıbbi alanda kullanılmaktadır. Avrupa, Kuzey Afrika ve Batı Asya gibi birçok bölgede yetişmektedir. Rengi altın sarısı ve üzerinde minik şekillerde deliğe benzer bezeler bulunmaktadır. 

Sarı kantaron çiçeği yeşil bir gövdeye sahip ve sarı renkte çiçeklere sahiptir. Sarı kantaronun sağlık alanında kullanılan kısmı üst tarafı ve çiçek bölgesidir. Genellikle toplama işlemi çiçeklenme döneminde yapılır. Sarı kantaron Latince “centaurium” kelimesinden Türkçemize kantaron değişimi ile geçmiştir. 

Türkiye'de Sarı kantaron bitkisine bölge bölge olmak üzere birçok isim verilmiştir. Bunlardan bazıları yara otu, binbirdelik, püren, kan otu, koyunkıran, kılıç otu, kuzukıran mayasıl otu ve birçok ismi bulunmaktadır. Bazı isimlendirmelerin yaşanan olay ve çiçeğin şekli ile alakası bulunmaktadır. Bazı bölgelerde üzerindeki bezelerden dolayı delik gibi gözükmesi sebebiyle binbirdelik denilmektedir. Osmanlı döneminde Osmanlı askerlerinin savaşa yanlarında götürdükleri sarı kantaron yağını kılıç kestiklerinde kullanması sebebiyle diğer bir ismi ise kılıç otu olarak kalmıştır. Sarı kantaron otu fitoterapi alanında yaygın kullanıma sahiptir. Peki fitoterapi nedir? Fitoterapi; hastalar üzerinde yapılan analizler sonucunda tespit edilen hastalıklara göre hastaların ihtiyaç duydukları bitkisel ilaçlar ile uygulanan tedavi yöntemidir. Bu tedavi yönteminde genellikle bitkisel çaylar, otlar, kremler hastalara uygulanmaktadır. Sarı kantaron yağ, çay ya krem şeklinde fitoterapi yani alternatif tıp yöntemi ile hastalara şifa dağıtmaktadır. 

Sarı kantaron bitkisi sarı çiçekleri olan yeşil gövdeye sahip çalı biçiminde çok yıllık bir çiçektir. Sarı kantaron sarı olan kısmı ezildiğinde kızıl renkte sıvı madde ortaya çıkmaktadır. Sarı kantaronun alternatif tıpta kullanılmasına yol açan hastalara en yararlı olan maddesi içeriğinde bulunan ”Hypercin” maddesidir. Bu maddenin yanı sıra sarı kantaron bitkisi içeriğinde birçok madde ve vitamin barındırmaktadır. 

Bu madde ve vitaminleri amentoflavone, hyperforin, ipseudohypericin,protohypericin, protopseudohypericin, hyperoside, , caffeic asit, chlorogenic asit, ferulic asit, hyperfolin, p-cumaric asit, p-hydroxybenzoic asit, vanillic asit, rutin,quercitrin, isoquercitrin, quercetin, biapigenin, adhyperforin uçucu yağlar, ß-sitosterol, A vitamini, C vitamini, oluşturmaktadır. Ayrıca ılıman iklimde sarı kantaron doğal yollarla kendiliğinden yetişmektedir. Ülkemizde de yetişen sarı kantaron çiçeklenme mevsiminde hasat edilip köy pazarlarında satışı gerçekleşmektedir. Ticari boyutta da önem kazanan sarı kantaron Aydın ve İzmir bölgemizde ticari manada yetiştiriciliği başlamıştır. Türkiye'de haziran-eylül aylarında çiçek vermektedir. Bu dönemde hasat edilen sarı kantaron güneşte kurutulup alternatif tıpta kullanılan yağ elde edilebilir.

Sarı Kantaronun Kullanım Şekiller

Sarı kantaron bitkisi alternatif tıpta ve fitoterapide çokça kullanılmaktadır. Kullanımı birçok şekilde yapılmaktadır. Sarı kantaron bitkisi insanların tedavisinde kullanılırken sarı kantaron çayı, sarı kantaron yağı veya özünün modern tıpta kullanılarak ilaç şekline getirilmesiyle kullanılmaktadır. Sarı kantaron çayı Kaynar suya 2 veya 3 çay kaşığı kuru kantaron bitkisinin eklenmesiyle yapılmaktadır. Kaynar suya eklenen kuru sarı kantaron 5-10 dakika aralığında demlenmeye bırakılır. Yağının kullanımı ise bitkinin belirli aşamalardan geçerek sarı kantaron yağı oluşumu ile yaralara ve yanıklara sürülmesi yoluyla gerçekleşir. Diğer bir kullanım şekli olan modern tıpta ise tablet ve benzeri türevlere getirilerek kullanılmaktadır.

Sarı Kantaronun Genel Faydaları

Alternatif tıp ve modern tıp alanlarında kullanılan sarı kantaron birçok hastalığa iyi gelmektedir. Eski çağlarda savaşlarda kılıç yaralarında kullanılması kanamayı durdurma özelliği ne bir örnektir. Sarı kantaron kanayan yaraya uygulandığı zaman damarı sıkılaştırıcı özelliği sayesinde kanamayı hızlı bir şekilde durdurmaktadır. 

Sarı kantaronun ilaç, krem yada ağız yolu ile tüketilen türevleri farklı birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Yanık ve yara gibi problemlerde kantaron yağı tedavisi etkin bir çözüm sunmaktadır. Bünyesinde bulundurduğu antiseptik ve antibiyotik etkileri sayesinde iltihaplanma ve yaraların mikrop kapmasını önlemektedir. Ayrıca yine yanma ve yaralardan ötürü deride oluşan izlerin yok edilmesinde etkin bir şekilde kullanılmaktadır. 

Günümüzde genç kalmak için insanlar birçok estetik operasyon geçirmektedir. Sarı kantaronun diğer bir özelliği ise cilt bakımında kullanılmasıdır. Sarı kantaron kırışıklıkları ve deri dökülmesi gibi rahatsızlıkları önlemektedir. Ayrıca çocukluğumuzda bir çoğumuzun başına gelen ve yetişkinlerde de görülen renk dengesizliğine tedavi yöntemi olarak kullanılabilir. Birçok masaj ve bakım salonunda sarı kantaron yağının ağrı kesici özelliğinden yararlanılarak masaj uygulanmaktadır. Bu masaj sonucunda romatizma, sırt ağrıları gibi insanları rahatsız edici ağrılarının önlenmesi sağlanmaktadır. Ayrıca gençlerin en büyük problemi olan ergenlik çağlarında ki sivilceler yine kantaron yağının etkisiyle azaltılabilir ve tedavi edilebilir. Hücreleri hızlı bir şekilde yenilemesi sebebiyle cilt üzerindeki izleri de yok etmekte çok etkilidir. Bu izler sivilce izleri, yara izleri ya herhangi bir kesik izi olabilir. Cildinizdeki kırışıklıkları önlemek için sarı kantaron yağını cildinize doğrudan uygulayabilir ve kırışıklıkları giderebilirsiniz. 

Neredeyse bütün bebeklerin yaşadığı sorun olan pişik problemine iyi girmesi sebebiyle yeni anne olan bireyler sarı kantaron yağından yararlanabilirler. Ağızdan alınarak yani çayını demleyip içerek kan şekerini dengeler bağırsaklarınızın çalışmasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca yine çayının tüketilmesi ile mideyi ve bağırsakları dengeleyerek kabızlık ve ishal sorununa çözüm bulabilirsiniz. 

Saç problemi neredeyse bütün erkeklerin yaşadığı bir sorun haline gelmiştir. Saçlarda dökülme ve kepek oluşumu erkeklerde sık yaşanan bir problem olmakla beraber çözümü yine sarı kantaron yağın da yatmaktadır. Sarı kantaron yağı saçlara uygulanarak saçların güçlenmesine parlak ve canlı görünmesine sebep olur. Ayrıca saçların kepek oluşumunu engeller ve dökülmesine müsaade etmez.Cilde birçok etkisi olduğu bilinen sarı kantaron yağı sedef hastalığında da sıklıkla kullanılmaktadır.4 insandan bir tanesinin yaşadığı rahatsızlık olan mide rahatsızlığı gastrit ve ülser gibi rahatsızlıklarda sarı kantaron tedavi sürecinde etkin rol alabilmektedir. 

Mucizevi bir ilaç niteliği taşıyan kantaron yağı yapısında bulundurduğu bileşenler ile enfeksiyon rahatsızlıklarına da iyi gelmektedir.Enfeksiyon ve iltihap gibi rahatsızlıkları ortaya çıkaran bakteri, mantar, virüs gibi gözle görülemeyecek canlılar ile mücadele ederek rahatsızlıkları önlemekte yarar sağlamaktadır. İnsanlarda genelde uçuk çıkması korkuya bağlanmaktadır. Ancak uçuk çıkmasının sebebi herpes virüsüdür. Herpes virüsünden kaynaklı olarak dudak bölgesinde çıkan uçuğa sarı kantaron yağı uygulandığı takdirde hızlı bir iyileşme görünecektir. 

Düzenli ve dozunda kullanılan sarı kantaron yağı ve türevleri ile vücudun herhangi bir bölgesinde oluşabilecek diğer enfeksiyonlar ile de savaşılmış olur. Yetişkin vücutlarda enfeksiyon hastalıklarını önlediği gibi çocuklarda da özellikle pişik rahatsızlığında etkin olarak kullanılabilmektedir. Yetişkin veya çocuk fark etmeksizin alerjik yapıya sahip olan bireyler veyahut doktor tavsiyesi almayan bireyler sarı kantaron yağını kendilerinin direkt olarak kullanmaları tavsiye edilmemektedir.

Sarı Kantaron Yağının Cilde Faydalar

Alternatif tıpta çok fazla kullanılan sarı kantaron yağının en önemli etki alanlarından bir tanesi de cilt sağlığıdır. Sarı kantaron çiçeğinden elde edilen bitkisel yağ ölmüş hücreleri temizlemekte ve hücrelerin yenilenmesi hızlandırmaktadır. 

Cilde uygulanacak olan sarı kantaron yağının herhangi bir işlemden geçmesine gerek yoktur doğrudan cilde uygulanması yeterlidir. Cilde yaptığı olumlu etki ile cilt üzerinde meydana gelecek yaşlanma belirtilerini geciktirir. Cildin nem dengesini sağlayarak sağlıklı bir cilt yapısına sahip olmanızı sağlar. Sarı kantaron yağının cilt üzerindeki en can alıcı etkisi ise lekeleri ve izleri tedavi etmesidir.

Sarı Kantaron Yağının Sindirime Faydaları

Sarı kantaron bitkisi ile demlenen bir çay ağız yoluyla alındığı zaman sindirim sistemini düzenler.

Aç karnına tüketilecek olan az miktardaki kantaron yağı sindiriminizi hızlandıracaktır. Gaz sıkışması gibi rahatsız edici durumlarda rahatlatıcı etkiye sahiptir. Yine çayını demlenerek tüketilen sarı kantaron bitkisi böbreklerde koruma sağlar. Ancak ağızdan tüketilecek olan kantaron yağı iki Çay kaşığını geçmeyecek şekilde kullanılmalıdır. Alerjisi bulunan ve hassas olan bireyler kantaron ve türevlerini tüketmeden önce doktorlara danışmaları önem arz etmektedir.

Sarı Kantaron Yağının Saçlara Faydaları

Yukarıda da belirttiğimiz gibi sarı kantaron birçok besleyici ve onarıcı sağlıklı madde içermektedir. Bünyesinde barındırdığı mineral ve vitaminler ile kullananların saçlarında canlılık ve sağlıklı bir saç yapısı görülmektedir. Birçok bireyin şikayetçi olduğu saç kırıkları kantaron yağının içinde bulunan besleyici maddeler sayesinde önlenmektedir. 

Düzenli bir şekilde kantaron yağı ile bakım yapılan saçlarda dökülme oranı düşmekte, saçlar sağlıklı, canlı ve parlak bir biçimde uzamaya devam etmektedir. Ayrıca saç derisinde oluşan kepek sorununu çözmekte etkin bir alternatif tıp ilacı olarak kullanılmaktadır. Yine saça yararı olduğu bilinen başka alternatif tıp çözümü sunan maddeler ile sarı kantaron yağı karıştırılarak bir saç bakım kremi yapılıp saçlara uygulanabilir. Saçlara özveriyle uygulanacak olan sarı kantaron yağı uygulaması bittikten sonra saçlar özenle yıkanmalı hatta duşa girilmesi gereklidir.

Sarı Kantaron Nerelerden Temin Edilir

Birçok rahatsızlığa iyi gelen sarı kantaron mucizevi bir tedavi yöntemi sunmakta ve kolayca bulunmaktadır. Sarı kantaronu çevrenizdeki köylülerden talep edebilir ya da bulunduğunuz bölgedeki aktarlardan satın alabilirsiniz. Sarı kantaron artık ticari bir amaç ile bazı bölgelerde tarım alanlarında yetiştirilmeye başlandığı için ulaşımı daha kolay hale gelmiştir. 

Şekli ve kendine has yapısıyla sarı kantaronu dağlık ya da tarımsal alanlarda doğal haliyle kendiniz de bulabilirsiniz. Ya da Sarı kantaron yetiştiriciliğini araştırarak ekimini yapıp kendiniz hasat edebilirsiniz. Ancak sarı kantaron yağının en doğalına ve hakikisine ulaşmak için dağlarda ve ovalarda keşife çıkabilir doğal yöntemlerle birçok hastalığı tedavi edebilirsiniz.

Sarı Kantaron Yağı Yapımı

Sarı kantaron yağ elde edebilmek için öncelikle elimizde yeterli miktarda sarı kantaron bitkisi bulundurmanız gerekmektedir. Bu nedenle sarı kantaron bitkisini ister doğadan ister aktardan temin ederek sarı kantaron yağı yapımı aşamasının ilk adımını tamamlayabilirsiniz. Ancak tercih edilen bitkiyi tanıyıp doğadan doğal yollar ile kendiniz temin etmenizdir. Eğer bitkiyi tanıyamıyor veya bu konuda bilginiz yok ise çevrenizde bulunan güvenilir aktarlardan satın alabilirsiniz.

Elinizde bulunan taze sarı kantaron bitkisini kurutmanız gerekmektedir. Kurutma işlemini direkt Güneş ışınlarından ziyade gölge bir kısımda 24 saatlik bir sürede gerçekleştirebilirsiniz. Tercihe bağlı olarak direkt kurutmadan da kullanabilirsiniz. 

Sonrasında yağı oluşturacağınız hazne'nin içine (bu bir kavanoz olabilir) yarıya kadar sarı kantaron bitkilerine yerleştirmeniz gerekmektedir. Yerleştirilen bitkilerin üzerine hazne’nin tamamını kaplayacak bir şekilde zeytinyağı ilave edilmelidir. 

Haznenin ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra güneş görebilecek bir yerde yaklaşık 90 gün güneş almalıdır. Bu süreçten sonra 2 tatlı kaşığı alkol ilave edilmeli ve karıştırılarak 90 gün süreyle tekrar gölge bir bölgede beklemeye bırakmalıyız. 180 günlük sürecin sonunda hazne'nin içinden çıkarılan kantaron bitkisi özünü yağa bırakacaktır. Oluşan karışım kızıl bir renk alacaktır. Kızıl renk yağa geçtikten sonra içindeki kantaron bitkilerini çıkarabilir ve elde ettiğiniz yağı uzun süre boyunca kullanabilirsiniz.

Söz konusu sağlık olduğu için hastalıkların tedavisinde kullanılacak olan sarı kantaron bitkisi ve türevleri kullanılmadan önce mutlaka doktorlara danışılması gerekmektedir.



 
İcon 2
İade Garantisi Ürün İade Garantisi
İcon 3
Hızlı Destek Hızlı ve Kolay Çözüm
İcon 4
3D Secure Güvenli Ödeme Yöntemi