Esbab Aspir Yağı | Biobellinda


Whatsapp Hattı :  Paylaş +90 850 259 69 59
İletişim Merkezi :  +90 216 324 59 99       Whatsapp Hattı :  Paylaş +90 850 259 69 59
TR Dil: Türkçe Down
Ürün
Ürün Kodu: BL308

Esbab Aspir Yağı

Star Star Star Star Star
169,00 TL
Marka: BioBellinda
Kategori: Aktif Yaşam
Birim: 100 ml  
- +
GENEL BAKIŞ

Doğada bulunan bitkiler, geçici ya da kronik pek çok hastalığın tedavisine katkıda bulunabilir. Doğru çözümü ve uygun kullanım ile beslenmenize destek olabilirsiniz. Esbab Aspir Yağı,söz konusu ürünlerden biri olma özelliği taşır. Esbab Aspir Yağı ile zinde hissedeceğiniz günlere merhaba diyebilirsiniz. Doğadaki sağlığın temsilcilerinden biri olan Esbab Aspir Yağı’na avantajlı kargo fırsatıyla sahip olmak için ürünü hemen sepetinize ekleyebilirsiniz.

ÖZELLİK

                                                            İçindekiler: Soğuk sıkım aspir yağı.

                                                                   Net Ağırlık: 91 gr, 100 ml

İşletmenin Ticari Ünvanı ve Adresi: BioBellinda Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Pazarlama A.S. Örnek Mah. Semerkant Cad. No: 29 Ataşehir / İstanbul

                                                                   Menşei Ülke: TÜRKİYE

KULLANIM

Daha Zinde ve Sağlıklı Bir Yaşam

Aspir yağının içeriğinde bulunan Omega 6, Omega 9 başta olmak üzere doymamış yağ asitleri bulunur. Yağ asitleri, vücudumuzun üretemediği bir bileşendir ve o nedenle dışarıdan alınması gerekir. Sağlıklı beslenmeyle doğal gıdalardan alınması tercih edilen doymamış yağ asitleri, beslenme sorunlarında vücutta eksikliğinin hissedilmemesi için takviye niteliğindeki destekleyici gıdalardan da sağlanabilir.

Düzenli Kullanım, Kalıcı Etki

100 ml’lik cam şişelerde yer alan Esbab Aspir Yağı’nı yetişkinlerin günlük 2 tatlı kaşığı, yani 10 ml. olarak alması, 12 yaşından büyük çocukların ise günlük 1 tatlı kaşığı yani 5 ml. olarak kullanması önerilir.

 

 

.
TÜMÜNÜ GÖR
Size Özel Ürünlerimiz
Senin için seçtiğimiz ürünlerimizi incelemek ister misin?
Ürün
BioBellinda
Bulaşık Sıvısı
47,00 TL
Ürün
BioBellinda
Mineralli Krem Temizleyici
48,00 TL
Ürün
BioBellinda
Genel Temizlik
48,00 TL
Ürün
BioBellinda
Kalıcı Krem Saç Boyası 1.8 Gece Siyahı
62,00 TL
Ürün
BioBellinda
Şir Eau De Parfume For Men
79,00 TL
Ürün
BioBellinda
Çocuk Diş Macunu - Florürsüz
42,00 TL
Ürün
BioBellinda
Kalıcı Krem Saç Boyası 7.0 Zeytuni Kumral
62,00 TL

Aspir Yağı Nedir?

Aspir yağının elde edildiği aspir bitkisi otsu, çok dallı ve deve dikenine benzer yapıda bir yıllık bitkidir. Aspir yağı elde etmek için yetiştirilen bu bitkinin tohumları yağ elde etmek amacıyla kullanılmaktadır. Uzun Ömürlü bir bitki olmasının yanı sıra bitkinin yaprakları turuncu, sarı ve kırmızı renklerdedir. Bitkinin her dalından yaklaşık olarak 15 ila 20 adet arası tohuma sahip 1 ila 5 adet arasında çiçek elde edilir. Bu bitki sadece mevsimlik yağmur alan kurak bÖlgelerde yetişmektedir. Dolayısıyla bu bitkiden elde edilen aspir yağı doymamış yağ açısından pek çok bitkiden daha zengin bir kaynaktır. Bu sebeple genel olarak bu yağ daha çok CLA ve farklı pek çok sporcu besini içerisinde yer almaktadır.

Aspir Yağının Cilt ve Vücut İçin Faydaları Nelerdir?

Aspir bitkisinden elde edilen aspir yağı oldukça sağlıklı yağlar olan doymamış yağları içermektedir. Ölçülü bir biçimde tüketildiğinde vücuttaki kan şekerini düzenlemekte ve mevcut iltihaplanmayı ise iyileştirmektedir. Eğer cildiniz kuru ise nemlendirmek amacıyla aspir yağını topikal olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca tüm yağlarda olduğu gibi aspir yağının da kalorisi oldukça yüksektir. Bu sebeple dengeli bir biçimde kullanmak gerekmektedir. 

Aspir yağı saç ve saç kÖkleri için oldukça faydalı bir yağdır. İçerisinde yer alan oleik asit saçlarınız, saç derisi ve saç kÖkleri için oldukça Önemli bir kaynaktır. Ayrıca içerisinde yer alan diğer vitamin kaynakları ise kafa derisinin kan dolaşımını arttırmakta saç büyümesini hızlandırmakta ve folikülleri güçlendirmektedir. Aspir yağı saçları canlı ve parlak tutmaktadır. Bu sebeple kozmetik ürünlerde ve kozmetik benzeri pek çok ürün içerisinde yer almaktadır.

Aspir Yağı Ne İşe Yarar?

Aspir yağı içerisinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde eklem ağrıları, migren ve çeşitli baş ağrıları ve iltihap tedavilerinde kullanılmaktadır. Özellik migren ağrısından muzdarip olan kişiler aspir yağını kullanarak masaj yapabilir ve migren ağrısından kurtulabilirler. Aspir yağının bir başka faydası ise astım ve benzeri nefes darlığına sebep olan hastalıklar içindir. Bu sebeple aspir yağı yarı gÖğüs tıkanıklığı için kullanılabilir ve faydalanılabilir. Bunun dışında ise aspir yağı bronzlaşmak isteyenler için ideal bir yağdır ve bu açıdan tercih edilebilir. Yaz aylarında dilerseniz güneş kremi olarak da kullanabilirsiniz.

Kalp dostu olarak aspir yağı

Aspir yağı içerisinde yer alan omega 3 ve omega 6 yağları açısından zengin olduğu için kalp dostu olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra aspir yağı içerisinde yer alan yağ asitleri ise vücuttaki kolesterol seviyesini dengede tutmaya yarıyor. Ayrıca yine içerisinde yer alan linoleik asit açısından zengin olması sebebiyle aspir yağı; felç, ateroskleroz ve kalp krizi gibi belirtileri en aza indirmektedir. 2011 yılında yapılmış olan bir araştırma neticesinde alınan sonuçlara gÖre aspir yağının kolesterol seviyesini dengede tuttuğu kanıtlanmıştır.

Diyabeti Önlüyor, kan şekerini dengeliyor

Bir Önceki paragrafta da bahsettiğimiz üzere içerisinde yer alan omega 6 yağ asitleri sayesinde kan şekerini düzenleyerek kan şekeri seviyesini korumaktadır. Dolayısıyla bu sayede diyabet oluşumunu da engellemektedir. Araştırmacılar tarafından yapılan araştırmalar neticesinde aspir yağı kan şekeri seviyesini korumasının yanı sıra insülin sekresyonu ve insülin direnci üzerinde de olumlu etkiler gÖsterdiği kanıtlanmıştır. Tüm bu faydalarının yanı sıra aspir yağı kan pıhtılaşmasını ile ilgili sorun yaşayanlar için de Önerilmektedir. Bunun sebebi ise aspir yağının kanı inceltmesi ve kan pıhtılaşmasını engelleyerek bunun Önüne geçmesidir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Aspir yağı içerisinde yer alan vitamin, mineral, anti – oksidan ve antiseptikler sayesinde vücudumuzun savunma sistemi olan bağışıklık sitemini güçlendirmektedir. Dolayısıyla aspir yağı bu sayede hem hastalıklara yakalanmamız hem de enfeksiyon geliştirme riskini en aza indirmektedir. Bilimsel olarak kanıtlanmış anti – bakteriyel Özelliği sayesinde vücutta gelişen iltihap, enfeksiyon ve mikrobik hastalıkları Önlemekte ve tedavi etmektedir.

Cilt sağlığı için de aspir yağını denenebilir

Aspir yağı içerisinde yer alan yüksek miktarlardaki linoleik asit sayesinde cilt gÖrünümünü ve kalitesini güzelleştirmektedir. Linoleik asit ciltteki siyah noktaları ve tıkanmış gÖzenekleri temizlemektedir. Ayrıca linoleik asit ciltte meydana gelen yara izleri ve pek çok farklı cilt lekesini temizleyerek cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur. Dolayısıyla bu sayede sizin daha çekici ve genç bir gÖrünüme kavuşmanıza olanak sağlar. Aspir yağı ayrıcı kuru ciltler içinde Önerilmektedir. Ayrıca aspir yağı cildinizin doğal yapısıyla uyumlu ve oldukça etkili bir nemlendirici gÖrevi gÖrür.

Saç bakımında da Öneriliyor

Aspir yağı diğer pek çok faydasının yanı sıra saç ve saç derisi içinde oldukça faydalı olan linoleik asit içeriği açısından oldukça zengindir. Özellikle saç dÖkülmesi yaşayan kişiler için Önerilen aspir yağı bunun yanı sıra saçlarınızı canlı ve parlak bir gÖrünüme kavuşturmaktadır. 

Aspir yağı regl ağrılarını hafifletebilir

Özellikle regl sancısından ve bu sancının verdiği huzursuzluktan şikayetçi olan aspir yağını deneyebilir ve faydalanabilir. Aspir yağı içerisinde yer alan linoleik asit sayesinde PMS semptomlarını azaltabilir, giderebilir ve aynı zamanda hiçbir yan etki barındırmaması sayesinde diğer hormonal takviyeler gibi adet dÖngüsünü düzenleme de oldukça etkilidir.

Aspir yağı kilo vermeye yarar mı?

Son yıllarda Özellikle zayıflamak ve kilo vermek amacıyla kullandığı aspir yağı ile ilgili her ne kadar az araştırma yapılmış olsa da aspir yağı yine de metabolizmayı hızlandırması ve şeker seviyesinin kontrol altına alması sebebiyle kilo verme amacıyla kullanılmaktadır. Ayrıca aspi yağı vücutta yağ birikimini engellemekte ve ayrıca kolesterol seviyesini koruduğu için kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Dolayısıyla aspir yağı hem kilosunu korumak hem de kilo vermek isteyenler için yağ yakımına yardımcı olmaktadır.

Aspir yağı yağ yakımına yardımcı olur

2009 yılında yapılmış olan bir araştırmada bu deneye katılan kişilerin günlük olarak tükettiklerinin içerisinde aspir yağı eklenmiş ve inceleme yapılmıştır. Yapılan araştırma sonucunda ise diyet yapan kişilerin depolanmış yağ kütlelerinde azalma ve yağsız vücut kitle indeksinde azalma meydana gelmiştir. Bunun yanında yapılan başka bir klinik araştırmada ise aspir yağının gÖbek eritmede oldukça etkili sonuçlar ortaya çıkardığı gÖzlemlenmiştir. 

Aspir Yağı Nasıl Kullanılır?

  • Eğer aspir yağını zayıflamak ve kilo vermek amacıyla kullanacaksanız genel olarak salatalarda sirkeye, yoğurda ya da bala karıştırarak kullanabilirsiniz. Eğer yemeklerin içerisine koymak istiyorsanız şunu bilmelisiniz ki aspir yağı ısıya dayanıklı bir yağ değildir bu sebeple yemeklere sonradan ilave edebilirsiniz.
  • Aspir yağı E vitamini açısından oldukça zengin bir yağdır. Bu sebeple saçlar için kullanılacaksa bunun için hafta da bir olacak biçimde aspir yağıyla saç diplerine masaj yapmalı ve ardından saçları ılık su ile durulamanız yeterli olacaktır.
  • Eğer aspir yağını cildiniz için kullanacaksanız kullanılacak bÖlgeye aspir yağı sürmek yoluyla masaj yapabilirsiniz. Fakat alerjik bir reaksiyon gelişme olasılığı sebebiyle Öncelikle minik bir bÖlgeye sürerek denemeniz tavsiye edilir.

Aspir Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Aspir yağı, cilt için potansiyel olarak pek çok farklı faydaya sahip olsa da bu konu da yapılan araştırmalar faydaları hakkında yeterli olarak kanıt gÖstermemektedir. Dolayısıyla bazı çalışmalar aspir yağı içerisinde yer alan besinlerin ağrı kesici etkiye sahip olmasının yanı sıra anti – oksidan ve anti – enflamatuar faydalar sağladığını gÖstermektedir. Tüm bunların yanı sıra aspir yağı ayrıcı oldukça iyi bir nemlendirici etkiye sahiptir. Bu etkileri gÖrebilmeniz ve keşfedebilmeniz için aspir yağının pek çok kozmetik üründe ve cilt bakım ürününde topikal olarak kullanabilirsiniz. Aspir yağı cildinize oldukça yumuşak bir gÖrünüm kazandırmasının yanı sıra çok daha yumuşak hale getirebilir.

Aspir Yağının Yan Etkileri Nelerdir?

Aspir yağının pek çok faydasından bahsettikten sonra yan etkilerinin olduğunu belirtmekte doğru olacaktır. Tüm bu yan etkiler ise;

  • Kusma, bulantı, geğirme ve ishal gibi durumlar aspir yağının en bilinen yan etkilerindendir.
  • Aspir yağı kanı sulandırarak kanın pıhtılaşmasını engeller. Bu sebeple ameliyat benzeri bir durum sÖz konusu olduğu zaman kanama riskini yükseltmekte olup dolayısıyla herhangi bir operasyon Öncesinde ve sonrasında belirli bir süre kullanılması Önerilmez.
  • Eğer hipertansiyon hastası iseniz küçük tansiyonunuzu daha kÖtü bir duruma getirebilir. Bu sebeple kullanmadan Önce doktorunuza danışmanız gerekir.
  • Aspir yağı uterusta kasılmalara sebep olabileceğinden gebe kadınların kullanması ve tüketmesi tavsiye edilmemektedir.

Aspir yağını bilinçli olarak kullandığınız zaman diyet programlarınızda oldukça yardımcı olacak şekilde yağ kaybına neden olur. Ancak aspir yağını gereksiz bir biçimde gereğinden fazla tüketmeniz halinde faydasından çok zararını gÖrebilirsiniz. Bu durum oldukça Önemli bir husustur. Eğer aspir yağını gereğinden fazla kullanırsanız mide bulantısı, ishal, kusma, alerjik reaksiyonlar ve tansiyon düşmesi gibi problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu tarz yan etkilerin oluşmaması adına aspir yağını günlük olarak maksimum 2 tatlı kaşığı kadar tüketmeniz gerekli ve yeterli olacaktır.

Aspir Yağı Nerelerde Kullanılır?

Aspir bitkisi çok uzun yıllardır içecek sektÖründe tatlandırıcı ve renklendirici olarak kullanılmıştır. Bunun yanı sıra ise çiçeklerinden elde edilen renkler ise tekstil sektÖründe boya olarak kullanılmıştır. Günümüzde bazı insanlar ise safranın pahalı olması sebebi ve pirinç yemeklerini renklendirmek ve lezzetlendirmek amacıyla sarı renk veren baharat olarak aspir bitkisini kullanmaktadır. Son elli yıldır ise bitki esas olarak tohumlarından elde edilen aspir yağı amacıyla yetiştirilmektedir.

Aspir bitkisinden elde edilen yağ, renksiz ve tatsız olması açısından ve besin içeriği ile Ayçiçek yağına oldukça benzerdir. Özellikle kozmetik sektÖründe ve yemeklik yağ olarak salata soslarında ve margarin üretiminde kullanılmaktadır. Pişirme yağı olarak kullanmak isterseniz çok aşırı biçimde ısıtmadan kullanmanız gerekir. İçerisinde yer alan besin değeri yüksek olan bileşiklerin yok olmasını engellemek amacıyla bu şekilde kullanılmaktadır ve aynı zamanda bu sayede yağın dumanlanması engellenmiş olur. Yüksek dumanlanma noktasına sahip olan yağlarda bu durum çok Önemli olmasa da aspir yağından dumanlanma noktası oldukça düşüktür. Dolayısıyla yüksek ısıda kullanabileceğiniz bir yağ arıyorsanız aspir yağı bunun için uygun bir yağ değildir.

Aspir Yağı Nerelerde üretilir?

Aspir yağının kullanımı günden güne artmaktadır. Dolayısıyla pek çok ülke aspir bitkisini yetiştirmeye başlamıştır. Dünya üzerinden en Önemli üretici konumunda yer alan ülkeler ise Amerika Birleşik Devletleri, Kazakistan, Arjantin, Hindistan ve Meksika olarak sıralanmaktadır.

Not: Aspir yağını kullanmadan Önce herhangi bir sağlık sorununa sahip iseniz bu ürünler gıda takviyesi olarak kullanmadan Önce doktorunuza danışmalı ve onun fikrini almalısınız. Aksi durumlarda sağlık sorununuzu ilerletebilir ve yeni sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

 
İcon 1
Hayvan Dostlarımızı Koruyoruz
İcon 2
İade Garantisi Ürün İade Garantisi
İcon 3
Hızlı Destek Hızlı ve Kolay Çözüm
İcon 4
3D Secure Güvenli Ödeme Yöntemi