Dökülen Saçlar İçin Şampuan | Biobellinda
Yükleniyor
İletişim Merkezi :  +90 216 324 59 99
TR Dil: Türkçe Down

İnce Telli Dökülen Saçlar İçin Şampuan

Saçların ve vücudun temizliği için geçmiş dönemlerde kullanılmış olan çeşit çeşit kalıp sabunların yerini günümüzde, farklı özelliklerde ve hoş kokularda şampuanlar almıştır. Örneğin ince telli dökülen saçlar için şampuan genellikle kıvırcık,dalgalı, ince telli, kabaran saçlar için idealdir. 

Şampuan Nedir? 

Kişilerin dış görünümü anlamında önem taşıyan saçların diğer bir çok şey gibi özenli bir bakıma ve derinlemesine bir temizliğe ihtiyacı bulunmaktadır. Saçlarda günlük aktiviteler, iş ortamının getirdiği faaliyetler ve daha bir çok nedenden dolayı dış çevreden bulaşmış toz, toprak ve benzeri parçacıklar gelmesi, yağ, kir, ölü deri ve kepek oluşması görülmektedir. Dolayısıyla saçları tüm bu etmenlerden arındırmak ve sağlık ve görünüm itibariyle güzelleştirmek adına duş ve ihtiyaç duyulan diğer zamanlarda kullanılmak üzere özel bir kişisel temizlik malzemesine ihtiyaç duyulmaktadır.

Bu görev günümüzde şampuanlar aracılığıyla yapılmaktadır. Kişisel bir temizlik malzemesi olarak şampuan, kişinin saçlarında bulunan farklı parçacıkların ve kirlerin derinlemesine temizlenmesine hizmet etmektedir. Şampuan kelimesinin Türkçe sözlüklerdeki genel karşılığına bakıldığında “saç yıkamada kullanılan sıvı sabun” tabiri kullanılıyor olsa da şampuanlar günümüzde temizleme özelliğinin yanında, kişinin saçlarının bakım ve onarım ihtiyacına destek olacak özelliklerde de üretilmektedir. 

Şampuanların bir çoğu saçlarda daha iyi etki etkisini göstermesi ve kolay yedirilmesini sağlamak adına su ile temasa geçirildiğinde köpürmektedir. Şampuanla yıkanan saçlarda, diğer kirlerin yanında fazla yağ da arındırılmakta, diğer etkileriyle birlikte kolay taranması ve şekil alması sağlanmaktadır. Saçların, eskilerin ve günümüzde de kimilerinin kullandığı sabun ile yıkanması durumunda, daha sert bir hal almakta ve sabunun bakım anlamında bir etkisi bulunmamaktadır.

Şampuanın Tarihçesi Ne Zamana Dayanmaktadır?

Kullanılan ilk şampuanın bugünden çok eski dönemlere kadar uzanan bir geçmişi bulunmaktadır. Şampuanı ilk bulan uygarlığın Eski Mısırlılar olduğu savunulmaktadır. Eski Mısırlıların saçlarını, sitrik asit ile yıkadığı söylenmektedir. 

Şampuan kelimesi, kökeni itibariyle Hint modasının ünlü olduğu dönemde yaygın olarak kullanılmış, anlam itibariyle Hintçede masaj yapmak anlamına gelmekte olup 1740’lı yıllardan itibaren ise kitaplarda sıkça kullanılır hale gelmiştir. O dönemlerde, İngiliz kuaförler, şampuan kelimesini günlük hayatın içine sokmuş ve yaygınlaşmasını sağlamış, her kuaför ve satıcı kendi gizli formülünü uygulayarak farklı şampuanlar yapmaya başlamıştır.

Modern anlamda ilk şampuan ise 1890’lı yıllarda Almanya’da üretilmiştir. Üretilen ilk şampuanlar o günün şartlarında kendilerine uygun bir yer bulamamış, ancak birinci dünya savaşının ardından piyasaya sunulmuş ve yaygınlaştırılmaya çalışılmıştır. Günümüzdeki anlamıyla ilk şampuanlar ise 1930 yılında üretilmiş, bu seyri 1933 ve sonraki yıllarda yağlı ve kuru saçlar için ayrı ayrı şampuan üretilmeleri izlemiştir. 

Türkiye’de ilk şampuanlar 1950 ve sonrasındaki yılların başlarında kullanılmaya başlanmıştır. İlk satışa çıktığı dönemlerde sıvı halde bulunmayan şampuanlar, küçük paketler içerisinde ve toz halinde satılmaktaydı, söz konusu tozun su ile karıştırılması ile şampuanın kullanılabilir hali elde edilmekteydi. Sonraki yıllarda ise cam şişelerde satılan şampuanlar, dünyada ve Türkiye’de ambalaj sektörünün gelişimine bağlı olarak günümüzdeki halini almıştır. 

Şampuan Nasıl Yapılır? İçeriği Nedir?

Şampuan yapımı büyük uzmanlık gerektiren, içerisinde sağlık ve kozmetik sektörünü barındıran bir işlemdir. Günümüzde birbirinden farklı birçok şampuan markası ve her markanın ürettiği farklı şampuan türleri bulunmaktadır. Söz konusu her şampuanın ayrı ayrı çok ayrıntılı formülü vardır ve şampuan üretimi çok titiz bir çalışma gerektirmektedir. Genel olarak her şampuanın içeriğinde yer alan maddeler ve bilgileri şunlardır:

  1. Su: Şampuanlardaki su oranı genel olarak yüzde 80 civarındadır. Şampuan içeriğinde yer alan su, diğer maddelerin daha akışkan hale gelmesini sağlamaktadır.
  2. Ammonium Lauryl Sulfate ve Sodium Laury Sulfate: Uzun bir ada sahip bu maddeler esas itibariyle temizlemeye dayalı malzemelerin (deterjan ve benzeri) kimyasal tarifinde kullanılmakla birlikte, şampuan da bunlardan biridir, söz konusu maddeler şampuanların aktif maddeleri arasındadır.
  3. Cocamide Dea: Şampuanın köpürmesini sağlayan ve yumuşatıcı bileşenlerinden olan söz konusu madde, içerdiği inceltici formül sayesinde şampuanın saçlardan daha kolay arındırılmasına da yardımcı olmaktadır.
  4. Sodium Citrate: Şampuanın saça dökülüp köpürtülmesi sonrasında, saç derisinin ph seviyesini dengede tutmaya yardımcı olmaktadır.
  5. Glikol Distearate: Şampuanın, depolandığı şişe ve benzeri kutudan daha kolay dökülmesini sağlayan bu madde, saçları temizleme işlevinden çok, görünüm anlamında yarar sağlamaktadır. Bu madde, saçlara masaj yapılmış hissi uyandırırken hacim kazanmasına da yardımcı olur. 
  6. Polyquaternium: Kumaş yıkamalarında, yumuşatıcı kimyasallar ile aynı işlevi gören bu madde, saçların düzelmesini ve kalınlaşmasını sağlamaktadır.
  7. Dimethicone: Görünüm anlamında belirgin bir parlaklık sağlayan bu madde, içeriğinde silikon yağlar barındırmakta, bu yağlar ise saç derisini kaplayarak saç köklerinin kalınlaşıp güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Ek olarak saçların elektriklenmesinin önüne geçme konusunda da etkisi vardır. Özellikle kıvırcık saçlı kişilerin, kullandıkları şampuanların içeriğinde söz konusu maddenin bulunduğundan emin olmaları, saç bakımları açısından faydalı olacaktır.
  8. Panthenol: Bu madde, B vitamininin bir çeşidi olmakla birlikte, saç tellerinin içeriden beslenerek güçlenmesini sağlamaktadır.
  9. Stearyl Alcohol: Saçların yüzeyinde oluşan yağların kolaylıkla arındırılmasını sağlayan bu madde esasında sulandırılmış alkoldür. Saçların kolay taranmasına da yardım etmektedir. 
  10. Ascorbic Acid: Bir asit türü olan bu madde, C vitamininden elde edilmektedir, saç derisinin yumuşatılmasına hizmet etmektedir.
  11. Paba: Saçların ve saç derisi yüzeyinin güneşten gelen zararlı ışınlardan korunmasına yardımcı olmaktadır.
  12. Sağlıklı Yağlar: Doğal nemlendiriciler olarak sayabileceğimiz fındık, ceviz ve shea yağı gibi maddeler vücudumuza olduğu kadar saç sağlığına da faydalıdır. 

İnce Telli Saçlar İçin Şampuan

İnce telli saçlar kolay şekil alsa da çok kabarır ve şeklini zor muhafaza eder. İşte ince telli saçlar için şampuan kullanımı halinde saç daha az kabarır. Bukleler ve kıvrımlar daha belirgin hale gelir. Saç yatışır ve kabarması önlenir. Saç yapısı ince olan kişiler bu şampuanları kullanarak günlük hayatta daha rahat eder. saçlarını sürekli düzleştirmek zorunda kalmaz, doğal haliyle kullanabilirler. 

Saç Dökülmesi ve Şampuan Arasındaki İlişki Nedir?

Her kişinin saç tipi ve özellikleri farklıdır. Saçların sağlığını korumak adına her kişinin kendi saçlarına uygulaması gereken bakım farklıdır. Saç dökülmesi, günümüzde çoğu kişinin karşılaştığı bir sorundur. Esas itibariyle genetik yatkınlık faktörünün etkili olduğu saç dökülmesi sorunu, farklı sorunlara bağlı olarak da ortaya çıkabilmekte ya da atış gösterebilmektedir. Saç bakımının ihmal edilmesi ya da yanlış bakım yapılması da bunlardan birisidir. 

Saçların bakım ve temizliği bakımından etkili olarak kullanılan kişisel temizlik malzemesi de şampuan olduğundan, kişiler saçlarının dökülmesi sorunuyla mücadelede şampuan seçimine dikkat etmek zorundadır. Kişiler, saç tipine uygun şampuan türünü ve özelliklerini seçmek zorundadır. İnce telli dökülen saçlar için şampuan kullanımında en çok yapılan yanlış ortak kullanılan şampuanlardır. Her kişinin saç tipi farklılık arz ettiğinden dolayı yanlış kullanılan şampuan dolayısıyla kişinin saçları yağlıyla yağlı, kuru özellikteyse daha çok kuruyabilmektedir. Bundan ötürü, herkes kendi saç tipinin özelliklerinde bir şampuan seçmelidir ki saç dökülmesi sorunuyla etkin bir mücadele de yapılabilir. 

Dolayısıyla saçların temizlik ve bakımında kullanılan şampuan da her kişinin saç tipine göre farklılık arz etmekte, kişiler şampuan alırken içeriğindeki maddelere dikkat etmek zorundadır. Örnek vermek gerekirse, ince telli saçlar için şampuan farklı, yağlı saçlar için şampuan farklı özelliktedir. Kişiler kendi saç özelliklerine uygun şampuan türünü seçmelidir ki, şampuan kullanımından maksimum fayda elde edilebilsin.

Şampuan Etkisini 2 Aydan Sonra Gösterir

Saç dökülmesi ve bunun gibi saç-saç derisi sorunları, genetik yatkınlık başta olmak üzere bir çok farklı faktöre bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir. Dolayısıyla saç dökülmesi ve benzeri sorunlarla mücadele etmek, saç dökülmesini önlemek adına, neden olan faktörün ya da sorunu arttırıcı etki yapan faktörün doğru olarak belirlenmesi gerekmektedir.

Öncelikle bilinmelidir ki, saçlarda her gün miktar dökülme normaldir. Bu sayede saçlar arasında eski yıpranmış olanlar atılmakta ve yerine taze saçların gelmesi sağlanmış olmaktadır. Bilimsel olarak günlük saç dökülmesinin normal olan miktarı 80-120 saç telidir. İnce telli dökülen saçlar için şampuan kullanımı ile saçların dökülmesinde bir iyileşme görülecektir. 

Belirtilen şu nedenlerden dolayı oluşabilecek saç dökülmeleri, zamanla toparlanacak sorunlar arasındadır:

  • 2-4 ay öncesine kadar geçirilmiş olan bir sağlık sorunu: ameliyat, yüksek dozda ve sık antibiyotik kullanımı, kansızlık bulguları, ateşli soğuk algınlığı geçirilmesi, doğum veya düşük yapma gibi.
  • 2-4 ay öncesine kadar kısa süreli ve hızlı kilo kaybı, kötü beslenme, proteinsiz ve yetersiz besleme gibi.
  • 2-4 ay öncesine kadar kullanılmaya başlanmış bazı ilaçlar: Epilepsi ilaçları, tansiyon ilaçları, antidepresan ilaçları, kolestrol hapları, sivilce ilaçları, doğum kontrol hapları gibi.
  • 2-4 ay öncesine kadar psikolojik anlamda kişiyi zorlayıcı ve stresli bir süreç geçirilmesi: Sınava hazırlık, işini kaybetme, sevgiliden ayrılma, askere gitme, yakınını kaybetme gibi.
  • 2-4 ay öncesine kadar fiziksel olarak kişiyi zorlayan ve yorgunluğa neden olan bir takım durumlar: Uykusuz geceler, farklı bir şehre taşınma, iş yorgunluğu gibi. 

Bu örneklerde görüldüğü gibi geçici düzeydeki saç dökülmeleri bunlar ve benzeri durumlarda ortaya çıkabilir ve kişinin önündeki birkaç ay boyunca devam edebilir. Ancak etkisi en az 2 ay sonra görülmektedir. Şampuanlar da aynı şekilde en az 2 ayda etkisini gösterecektir. Bu nedenle sık sık şampuan değiştirilmemelidir. 

Bu süreç içerisinde kişinin kullandığı ince telli dökülen saçlar için şampuan böyle durumlarla karşılaşıldığında ya da sonrasında saçlarda oluşabilecek sorunların büyümesini önleyecek, saç bakımının tamamlanmasına yardımcı olacaktır.

Şampuan Kullanımı Saç Dökülmesini Durdurur mu?

Saç dökülmesi sorununun büyük bir çoğunluğu genetik faktörlüdür. Bunun dışında ise genetik faktöre bağlı olarak ya da günlük normal kabul edilebilecek düzeydeki saç dökülmesini artıcı etki yapabilecek geçici nitelikteki saç dökülmesi sorunlarıyla karşılaşılması mümkündür. Genelde, geçici düzeydeki saç dökülmeleri kendiliğinden ekstra şampuan vesaire kullanımına ihtiyaç duyulmadan iyileşmektedir. Bu süreçte kişinin kendi saç tipine uygun olarak bir şampuan kullanması ise iyileşme sürecine olumlu etki yapacaktır. 

Saç sağlığı ve şampuan kullanımı hakkında bilinmesi gereken en önemli şey, saçın içeriden beslendiği ve dışarıdan desteklendiği hususudur. Dolayısıyla saçlarının sağlıklı olmasını sağlamak isteyen bir kişi, öncelikle vücut sağlığını zinde tutmalı, yeterli beslenmelidir. İnce telli dökülen saçlar için şampuan, saçların sadece dışarıdan bir destek uygulaması olarak, bakımına yardımcı olmaktadır. Kişinin kullanacağı şampuanın, saç tipine uygun olması da önemli bir konu olup, uygun olmayan bir şampuan kullanımında istenen fayda yeteri düzede sağlanamayacaktır.



BERENİS BİTKİ ÖZLÜ ŞAMPUAN KEPEK OLUŞUMUNA KARŞI
BioBellinda
Berenis Bitki Özlü Şampuan Kepek Oluşumuna Karşı
246,00 TL
BİOBELLİNDA BERENİS DÖKÜLEN SAÇLAR İÇİN ŞAMPUAN 290 ML
BioBellinda
Biobellinda Berenis Dökülen Saçlar İçin Şampuan 290 Ml
246,00 TL



İcon 1
Hayvan Dostlarımızı Koruyoruz
İcon 2
İade Garantisi Ürün İade Garantisi
İcon 3
Hızlı Destek Hızlı ve Kolay Çözüm
İcon 4
3D Secure Güvenli Ödeme Yöntemi